Pedagógiai munkatárs – Pedagógiai asszisztens (01 1940 02)

Segítség az iskolában

A pedagógia számos örömet tartogat a szakmabeliek számára, azonban a tanítóknak és tanároknak rengeteg nehézséggel is meg kell küzdeniük a mindennapok során. Az oktatók gyakran nem tudnak megküzdeni egyedül a túl sok gyermekkel bizonyos tanítási formák esetében, valamint a fejlődési sajátosságok okozta eltérések is problémát okozhatnak a tanórák során. Mindemellett a szabadidős tevékenységek esetében is komoly gond forrása lehet a kevés pedagógus.
Ezeket a nehézségeket segít leküzdeni Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens). Munkája során nap, mint nap az oktatók, illetve a gyermekek hatékony munkáját és együttműködését hivatott szolgálni. A pedagógiai asszisztens az intézmény életének számos területén részt vesz, ennek megfelelően sokrétűen képzett szakemberekre van szükség ebben a munkakörben.
Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzésünk keretein belül minden szükséges elméleti ismeretet elsajátíthatnak résztvevőink, emellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetünk az oktatás során.
Ha Ön is szeret gyermekekkel foglalkozni és érdekli a szakma, jelentkezzen Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzésünkre!

Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) tájékoztató

 Nyilvántartásba vételi száma: E/2022/000014
Kedves Érdeklődő!
Nagyon örülünk, hogy megkereste tovább tanulási szándékával Oktatóközpontunkat. Kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatónkat, és amennyiben döntött a tanulás mellett, kérjük a jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével nyújtsa be a jelentkezését Oktatóközpontunkhoz, hogy minél előbb regisztrálni tudjuk a legközelebb induló osztályunkba. Szeretettel várjuk jelentkezését iskolánkba.     
A Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzésünket ajánljuk:
 • azoknak, akik pedagógiai munkakört töltenek be és nem rendelkeznek pedagógiai végzettséggel,
 • azoknak, akik szívesen szerveznek szabadidős programokat gyermekeknek; gimnáziumot, szakközépiskolát végzetteknek, akik a pedagógia tudományterülete iránt érdeklődnek;
 • akik szeretnének gyermekekkel vagy fiatal felnőttekkel foglalkozni; akik iskolában vagy óvodában kívánnak dolgozni
A Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens):

A Pedagógiai munkatárs köznevelési intézményekben (óvoda, iskola) foglalkoztatott szakember, aki felsőfokú végzettségű pedagógus segítsége mellett végzi szakirányú munkáját.

A kompetenciahatárokat betartva közreműködik az óvodai tevékenységek, a tanítási órák előkészítésében és lebonyolításában. Tevékenyen részt vesz a gyermek, tanuló higiénés szokásrendszerének kialakításában. Felügyeli, kíséri a gyermeket, tanulót. Részt vesz a gyermekek, tanulók szabadidős tevékenységének szervezésében. Differenciált bánásmódot alkalmaz. Koordinálja a család és az intézmény kapcsolattartását. Különös figyelmet fordít a hátrányos szociokulturális környezetből érkező gyermekre, tanulóra és családjára, valamint figyel a különleges gondozáshoz való jog érvényesülésére. Munkáját a családokkal, más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

Jelentkezés a tanfolyamra

A jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
 

Gyakorlat képzés: sajátos nevelési igényű  óvoda és általános iskola (a résztvevő által választott intézményben lehetséges). Minden hallgatónak a képzés során az oktatási programban előírt gyakorlatot teljesíteni kell, és erről a képzés végéig 40. órás igazolást kell hozni.

A Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzésünket azoknak a résztvevőnek ajánljuk, akik az elméleti tudással együtt a gyakorlati anyagot is képesek egyénileg is elsajátítani. Képző intézményünk megismerteti a résztvevőkel a szakmai követelményeket, szóbeli tételsorokat, gyakorlati tematikát, valamint biztosítja a vizsgakövetelmények elsajátításához szükséges tananyagot, teszteket. Szükség esetén oktatóink további segítséget nyújtanak. A képzés során a követelményeknek megfelelően feldolgozzuk a tananyagot a konzultációk alatt.
Minden jelentkezőnk órarendet kap, amelyen a szakmai konzultáció időpontjai és helyszíne is fel lesz tüntetve.
A  szakmai konzultációkat szombatonként szervezzük ahol igénybe vehetik a szaktanáraink segítségét a minél hatékonyabb egyéni szakmai felkészülés érdekében. 

Programkövetelmény- modulok:
– Pedagógiai, pszichológiai ismeretek
– Családpedagógiai alapismeretek
– Szabadidő szervezés
– Gondozás és egészség nevelés
– Kommunikáció és viselkedéskultúra

A vizsgára bocsátás feltétele:
A szakmai képzés eredményes elvégzését igazoló, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány és a 40 órás szakmai gyakorlat teljesítését igazoló dokumentum leadása.

A szakmai vizsgára jelentkezők részére térítésmentes képzési tanácsadás keretén belül tájékoztatjuk a vizsgával kapcsolatos teendőkről (pl. vizsga időpontok, vizsgaszervezők, vizsgadíjak, stb.).

Elhelyezkedési lehetőségek: óvodában, gyermekotthonban.
 
Tantermi-online konzultációs képzés: 6 hónap, szombaton.
Képzés tandíja:         90.000,. Ft. (6 x 15.000.- Ft.)
Kérjük, díjbekérő nélkül ne utaljon!
Tanfolyamunkat a következő városokban indítjuk:
Budapest, Győr, Kismaros, Kaposvár, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szeged, Zalaegerszeg,

Jelentkezés a tanfolyamra

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Levelezési cím (irányítószám, település, utca, házszám)

  Hogyan talált ránk

  Képzési helyszín

  Megjegyzés, kérés