Dajka

(01 1930 03)

Mi a feladata egy dajkának?

ovodai dajkaJelentkezés a tanfolyamra
Szeretne gyermekekkel foglalkozni? Örömmel töltené kicsikkel az idejét minden nap, akár hivatásszerűen is? Úgy gondolja, elég türelme van a lurkókhoz, és szívesen segítene a legfiatalabb generációnak? A dajka igazán megfelelő hivatás lehet Önnek!

Sok olyan hivatás van, mely magába foglalja a gyermekek nevelését és oktatását, ám ez nem jelenti azt, hogy minden érdeklődő az összes gyermekekkel kapcsolatos munkával elégedett lenne. Mielőtt bármilyen oktatásra, vagy tanfolyamra jelentkeznénk, érdemes minden egyes irányt alaposan kiismernünk.

Hogy mit is csinál egy dajka?

A dajka bölcsődében, mini bölcsődében, óvodában, gyermekotthonban dolgozó szakember. A gondozás és nevelés intézményeiben dolgozó pedagógusok és kisgyermeknevelők segítőtársa a gyermek nevelésében, gondozásában. A dajka a bölcsődés és óvodáskorú gyermek gondozását, nevelését ellátó intézményben a felsőfokú végzettségű szakember irányításával végzi munkáját. A különböző intézményi formákban eltérő kompetenciákkal közreműködik a gyermek gondozásában, a higiénés feltételek biztosításában, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtésében, valamint balesetvédelmi teendőket lát el. Ellátja a környezetgondozási és balesetmegelőzés teendőket. Munkáját a gyermek napirendjéhez igazodva, szervezi és végzi, a titoktartás kötelezettségének betartása mellett.

A dajka hivatása

Óvodai DajkaJelentkezés a tanfolyamra

A gyermekekkel való foglalkozás és időtöltés sokkal inkább hivatás és szakma, mint munka, hiszen számos speciális képességgel kell rendelkeznie azoknak, akik ezt választanák életpályájuknak, valamint egy adott személyiségtípus is szükséges, hogy egy életen át kellemes időtöltéssé váljon a munkavégzés.

A dajka számos feladatban és tevékenységben nyújt segítséget az óvodás korú, bölcsődés korú gyermekek ellátásában az óvodapedagógus és kisgyermek gondozó szakemberek irányításával, melybe számos tevékenységi kör tartozik bele:

 • A gyermekek gondozása
 • Részvétel a nevelő és oktató elfoglaltságokban
 • A higiéniás körülmények biztosítása
 • A környezet rendben és tisztán tartásában aktív részvétel
 • Balesetvédelmi teendők ellátása

A dajka képes önálló munkavégzésre és segítséget nyújt minden szükséges esetben az utasításoknak megfelelően.

Válasszon Ön is igazi kreatív és empatikus hivatást és tekintse meg dajka képzésünkkel kapcsolatos bővebb információinkat, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

A vizsgára bocsátás feltétele:

A szakmai képzés eredményes elvégzését igazoló, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány és
a 40 órás szakmai gyakorlat teljesítését igazoló dokumentum.

A szakmai vizsgára jelentkezők részére térítésmentes képzési tanácsadás keretén belül tájékoztatjuk a vizsgával kapcsolatos teendőkről (pl. vizsga időpontok, vizsgaszervezők, vizsgadíjak, stb.).

Képzés ideje:   

Tantermi – online konzultációs képzés:  4  hónap szombatonként.
Tandíj: 4 x 15.000,- Ft./hó  (60.000,- Ft)
Kérjük, díjbekérő nélkül ne utaljon! 

 

Feltétele: 8 általános iskola, betöltött 16. életév

Jelentkezéskor: 15.000- Ft. a tandíj első részlete

Tanfolyamunkat a következő városokban indítjuk:
Budapest, Debrecen, Győr, Kismaros, Kaposvár, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szeged, Szolnok, Zalaegerszeg,

Jelentkezés a tanfolyamra

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Levelezési cím (irányítószám, település, utca, házszám)

  Hogyan talált ránk

  Képzési helyszín

  Megjegyzés, kérés