Pedagógiai és családsegítő munkatárs

Segítség az iskolában

A pedagógia számos örömet tartogat a szakmabeliek számára, azonban a tanítóknak és tanároknak rengeteg nehézséggel is meg kell küzdeniük a mindennapok során. Az oktatók gyakran nem tudnak megküzdeni egyedül a túl sok gyermekkel bizonyos tanítási formák esetében, valamint a fejlődési sajátosságok okozta eltérések is problémát okozhatnak a tanórák során. Mindemellett a szabadidős tevékenységek esetében is komoly gond forrása lehet a kevés pedagógus.
Ezeket a nehézségeket segít leküzdeni pedagógiai és családsegítő munkatárs. Munkája során nap, mint nap az oktatók, illetve a gyermekek hatékony munkáját és együttműködését hivatott szolgálni. A pedagógiai asszisztens az intézmény életének számos területén részt vesz, ennek megfelelően sokrétűen képzett szakemberekre van szükség ebben a munkakörben.
Pedagógiai és családsegítő munkatárs képzésünk keretein belül minden szükséges elméleti ismeretet elsajátíthatnak résztvevőink, emellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetünk az oktatás során.
Ha Ön is szeret gyermekekkel foglalkozni és érdekli a szakma, jelentkezzen pedagógiai és családsegítő munkatárs képzésünkre!

Pedagógiai és családsegítő munkatárs tájékoztató

AKCIÓ!!!
OKJ 54 140 02

 Nyilvántartásba vételis száma: E-000660/2014/A002
Kedves Érdeklődő!
Nagyon örülünk, hogy megkereste tovább tanulási szándékával Oktatóközpontunkat. Kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatónkat, és amennyiben döntött a tanulás mellett, kérjük a jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével nyújtsa be a jelentkezését Oktatóközpontunkhoz, hogy minél előbb regisztrálni tudjuk a legközelebb induló osztályunkba. Szeretettel várjuk jelentkezését iskolánkba.     
A pedagógiai és családsegítő munkatárs képzésünket ajánljuk:
 • azoknak, akik pedagógiai munkakört töltenek be és nem rendelkeznek pedagógiai végzettséggel,
 • azoknak, akik szívesen szerveznek szabadidős programokat gyermekeknek; gimnáziumot, szakközépiskolát végzetteknek, akik a pedagógia tudományterülete iránt érdeklődnek;
 • akik szeretnének gyermekekkel vagy fiatal felnőttekkel foglalkozni; akik iskolában vagy óvodában kívánnak dolgozni
A pedagógiai és családsegítő feladatai:
Intézményi szintű tevékenységet lát el, felügyeletet lát el, kíséri az egyes tanulókat, vagy csoportokat, gondozási feladatokat végez, elsõsegélyt nyújt stb.
Részt vesz az általános jellegű közvetlen pedagógiai munkában, illetve az előkészítésében Szabadidős tevékenységet végez. A távollévő tanárt helyettesíti az óráján stb.

Jelentkezés a tanfolyamra

A jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
 

Gyakorlat képzés: óvoda, általános iskola (a hallgató által választott intézményben lehetséges). Minden hallgatónak a képzés során az oktatási programban előírt gyakorlatot teljesíteni kell, és erről a képzés végéig igazolást kell hozni.

Pedagógiai és családsegítő munkatárs   képzésünket azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik az elméleti tudással együtt a gyakorlati anyagot is képesek egyénileg is elsajátítani. Képzõ intézményünk megismerteti a hallgatókkal a szakmai követelményeket, szóbeli tételsorokat, gyakorlati tematikát, valamint biztosítja a vizsgakövetelmények elsajátításához szükséges tananyagot, teszteket. Szükség esetén oktatóink további segítséget nyújtanak. A képzés során a követelményeknek megfelelően feldolgozzuk a tananyagot a konzultációk alatt.
Minden jelentkezőnk órarendet kap, amelyen a szakmai konzultáció időpontjai és helyszíne is fel lesz tüntetve.
A  szakmai konzultációkat szombatonként szervezzük ahol igénybe vehetik a szaktanáraink segítségét a minél hatékonyabb egyéni szakmai felkészülés érdekében. 
A pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzés során oktatott modulok:
 • Pedagógiai, pszichológiai feladatok,
 • Oktatási tevékenység,
 • Kapcsolat a családokkal,
 • Családpedagógiai gondozás,
 • Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén),
 • Foglalkoztatás II., Munkahelyi egészség és biztonság.

A záróvizsgán részt vétel feltétele: a fenti modulokból minden hallgatónak modul záróvizsgát kell tenni.

Az OKJ szakmai vizsgára jelentkezők részére térítésmentes képzési tanácsadás keretén belül tájékoztatjuk a vizsgával kapcsolatos teendőkről (pl. vizsga időpontok, vizsgaszervezők, vizsgadíjak, Europass igénylés, stb.).

Elhelyezkedési lehetőségek: óvodában, gyermekotthonban.
 
Tanfolyami konzultációs képzés: 6 hónap, szombaton órarend szerint 09 – 13 óráig
Képzés tandíja:         90.000,. Ft. (6 x 15.000.- Ft.
)  + vizsgadíj 
Tanfolyamunkat a következő városokban indítjuk: 
Budapest, Debrecen, Győr, Kaposvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szekszárd, Székesfehérvár, Szeged, Szolnok, Zalaegerszeg

Jelentkezés a tanfolyamra

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Levelezési cím (irányítószám, település, utca, házszám)

  Képzés helyszín

  Megjegyzés, kérés