Óvodai dajka

Mi a feladata egy dajkának?

ovodai dajkaJelentkezés a tanfolyamra
Szeretne gyermekekkel foglalkozni? Örömmel töltené kicsikkel az idejét minden nap, akár hivatásszerűen is? Úgy gondolja, elég türelme van a lurkókhoz, és szívesen segítene a legfiatalabb generációnak? Az óvodai dajka igazán megfelelő hivatás lehet Önnek!

Sok olyan hivatás van, mely magába foglalja a gyermekek nevelését és oktatását, ám ez nem jelenti azt, hogy minden érdeklődő az összes gyermekekkel kapcsolatos munkával elégedett lenne. Mielőtt bármilyen oktatásra, vagy tanfolyamra jelentkeznénk, érdemes minden egyes irányt alaposan kiismernünk.

Hogy mit is csinál egy dajka?

A dajkák mindig az óvodai gondozók vagy nevelők segítségére vannak, helytállnak a különleges helyzetekben, és tudják, hogyan kezeljék a kisgyermekeket. Tökéletesen ellátják a tanfolyamon tanult feladatokat, gondját viselik a kicsiknek. Az óvodai dajka kiemelkedő feladata a tisztaság fenntartása, hiszen a higiéniára minden olyan intézményben nagyon kell ügyelni, ahol kisgyermekek töltik a mindennapjaikat. A dajka emellett az étkezések során is fontos feladatot lát el.

Ha úgy érzi, szívesen lenne óvodai dajka, jelentkezzen tanfolyamunkra, és készüljön fel a kicsikkel való foglalkozásra! Tájékozódjon weboldalunkon, vagy keressen bennünket még ma!

Az óvodai dajka hivatása

Óvodai DajkaJelentkezés a tanfolyamra

A gyermekekkel való foglalkozás és időtöltés sokkal inkább hivatás és szakma, mint munka, hiszen számos speciális képességgel kell rendelkeznie azoknak, akik ezt választanák életpályájuknak, valamint egy adott személyiségtípus is szükséges, hogy egy életen át kellemes időtöltéssé váljon a munkavégzés.

Az óvodai dajka számos feladatban és tevékenységben nyújt segítséget az óvodás korú gyermekek ellátásában az óvodapedagógus szakemberek irányításával, melybe számos tevékenységi kör tartozik bele:

 • A gyermekek gondozása
 • Részvétel a nevelő és oktató elfoglaltságokban
 • A higiéniás körülmények biztosítása
 • A környezet rendben és tisztántartásában aktív részvétel
 • Balesetvédelmi teendők ellátása

Az óvodai dajka képes önálló munkavégzésre és segítséget nyújt minden szükséges esetben az utasításoknak megfelelően.

Válasszon Ön is igazi kreatív és empatikus hivatást és tekintse meg óvodai dajka képzésünkkel kapcsolatos bővebb információinkat, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 Óvodai dajka tájékoztató
(OKJ 32 140 01)

Nyilvántartásba vételi száma: E-000660/2014/A001

Kedves Érdeklődő!

Nagyon örülünk, hogy megkereste tovább tanulási szándékával Oktatóközpontunkat. Kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatónkat, és amennyiben döntött a tanulás mellett, kérjük minél elõbb a jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével nyújtsa be a jelentkezését Oktatóközpontunkhoz, hogy minél előbb regisztrálni tudjuk Oktatóközpontunknál.

 Tájékoztató:

A dajka a 3 – 6 – 7 éves gyermekek nevelését ellátó intézményekben (óvoda, gyermekotthon) az óvodapedagógus segítőtársaként végzi feladatát. Biztosítja a pedagógiai munkához szükséges higiénés feltételeket. Közreműködik a gyermek egész napi gondozásában, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtésében. Ellátja a környezetgondozási és baleset-megelőzési teendőket, kisebb baleseteknél elsősegélyt nyújt. Munkáját a gyermek óvodai napirendjéhez igazodva, önállóan szervezi és végzi.

Óvodai dajka képzésünket azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik az elméleti tudással együtt a gyakorlati anyagot is képesek egyénileg is elsajátítani. A képzés során a követelményeknek megfelelően feldolgozzuk a tananyagot a konzultációk alatt. Képző intézményünk megismerteti a hallgatókkal az óvodai dajka szakmai követelményeket, szóbeli tételsorokat, gyakorlati tematikát, valamint biztosítja a vizsgakövetelmények elsajátításához szükséges tananyagot, teszteket. Szükség esetén oktatóink további segítséget nyújtanak.

Gyakorlat képzés: óvoda, (a hallgató által választott intézményben lehetséges). Minden hallgatónak a képzés során az oktatási programban előírt gyakorlatot teljesíteni kell, és erről a képzés végéig igazolást kell hozni.

Minden jelentkezőnk órarendet kap, amelyen a szakmai konzultáció időpontjai és helyszíne is fel lesz tüntetve.

A  szakmai konzultációkat szombatonként szervezzük ahol igénybe vehetik a szaktanáraink segítségét a minél hatékonyabb egyéni szakmai felkészülés érdekében. 

A képzés moduljai:

 • Óvodai nevelési feladatok,
 • Óvodai gondozási feladatok,
 • Óvodai munkajog, munkavédelem,
 • Foglalkoztatás I.-II.,
 • Munkahelyi egészség és biztonság.

A záróvizsgán részt vétel feltétele: a fenti modulokból minden hallgatónak modul záróvizsgát kell tenni.

Az OKJ szakmai vizsgára jelentkezők részére térítésmentes képzési tanácsadás keretén belül tájékoztatjuk a vizsgával kapcsolatos teendőkről (pl. vizsga időpontok, vizsgaszervezők, vizsgadíjak, Europass igénylés, stb.).

Elhelyezkedési lehetőségek: óvodákban, gyermekotthonokban.

Képzés ideje:   

Tantermi konzultációs képzés:  5  hónap  szombaton órarend szerint:  9 – 13  óráig
Tandíj: 6 x 13.000,- Ft./hó  (78.000,- Ft) + vizsgadíj
Akció! – 10.000.- Ft. (68.000.- Ft)

 Feltétele: 8 általános iskola, betöltött 16. életév

Jelentkezéskor: 13.000- Ft. a tandíj első részlete

Tanfolyamunkat a következő városokban indítjuk:
Budapest, Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szeged, Zalaegerszeg

Jelentkezés a tanfolyamra

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Levelezési cím (irányítószám, település, utca, házszám)

  Képzés helyszín

  Megjegyzés, kérés