Gyermek és ifjúsági felügyelő

A gyermek és ifjúsági felügyelő

Jelentkezés a tanfolyamra

Gyermek és ifjúsági felügyelő : Hivatás és tevékenységi körök

A pedagógiai hivatás napjainkban számtalan területből tevődik össze a mai igényeknek megfelelően, melynek egyik jellegzetes szegmense a gyermek és ifjúsági felügyelő pálya.
A pedagógus elsősorban magukra hagyott, vagy természetes családi közegükből kiszakadt gyermekek és fiatalok nevelésében vesz részt, továbbá ellátja a szükséges felügyelői teendőket a különböző, erre a célra létrejött intézményekben.
gyermek és ifjúsági felügyelő hivatáshoz a szakmai elhivatottság és a szükséges emberi tényezők egyaránt elengedhetetlenek a mindennapos tevékenységek során:
• A gyermekek és fiatalok fogadása, megismerése és a szükségletek felismerése, kielégítése.
• Egészségügyi és higiéniai szokások kialakítása, stb.
• Nappali és éjszakai felügyelet.
• Hasznos szabadidős tevékenységek szervezése, lebonyolítása.
• Teljes körű segítséget nyújt a szakemberek számára minden életrend kialakításhoz kapcsolódó tevékenység során.
• Egyéb tevékenységi körök.
Amennyiben úgy érzi, hogy rendelkezik a szükséges emberi tulajdonságokkal és szívesen választaná a pedagógiai pályát, tekintse meg a gyermek- és ifjúsági felügyelő képzéssel kapcsolatos bővebb tájékoztatásunkat, valamint egyéb információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és jelentkezzen tanfolyamunkra!

Gyermek és ifjúsági felügyelő tájékoztató

OKJ  31 761 01
Nyilvántartásba vételi száma: E-000660/2014/A006

Kedves Érdeklődő!

Nagyon örülünk, hogy megkereste tovább tanulási szándékával Oktatóközpontunkat. Kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatónkat, és amennyiben döntött a tanulás mellett, kérjük a jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével nyújtsa be a jelentkezését Oktatóközpontunkhoz, hogy minél előbb regisztrálni tudjuk a legközelebb induló osztályunkba. Szeretettel várjuk jelentkezését iskolánkba.
A gyermek- és ifjúsági felügyelő a gyermekotthon vezetőjének és nevelőjének irányítása mellett végzi a gyermek életkorának, állapotának megfelelő napi tevékenységeket. Közreműködik a gyermek számára otthont nyújtó intézmény, nevelési/gondozási tevékenységeinek elvégzésében. Megbízás alapján az intézmény működésével kapcsolatosan feladatokat végez, lebonyolítja a gyermekek szabadidős tevékenységét. Részt vesz a gyermek önálló életvitelre való felkészítésében. Közreműködik a gyermekek befogadásával kapcsolatos feladatok ellátásában. Végzi a gyermek napközbeni ellátó intézménybe való felvételének előkészítésével kapcsolatos teendőket és ellátja a nevelési/gondozási feladatokat. Végzi a munkakör ellátásával kapcsolatos dokumentációs feladatokat.

 Feltétele: A 18. életév betöltése, nagykorúság (cselekvőképesség) és legalább a nyolc (1999 évtől végzetteknek tíz év) általános iskolai osztály eredményes elvégzése.

A gyakorlati képzés helye: a hallgató által kiválasztott szociális jóléti gyermekintézményben (pl. gyermekotthon). Minden hallgatónak a képzés során az oktatási programban előírt gyakorlatot teljesíteni kell, és erről a képzés végéig igazolást kell hozni.

Gyermek és ifjúsági felügyelő képzésünket azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik az elméleti tudással együtt a gyakorlati anyagot is képesek egyénileg is elsajátítani. Képző intézményünk megismerteti a hallgatókkal a szakmai követelményeket, szóbeli tételsorokat, gyakorlati tematikát, valamint biztosítja a vizsgakövetelmények elsajátításához szükséges tananyagot, teszteket. A képzés során a követelményeknek megfelelően feldolgozzuk a tananyagot a konzultációk alatt. Szükség esetén oktatóink további segítséget nyújtanak.

Minden jelentkezőnk órarendet kap, amelyen a szakmai konzultáció időpontjai és helyszíne is fel lesz tüntetve.

A szakmai konzultációkat szombatonként szervezzük ahol igénybe vehetik a szaktanáraink segítségét a minél hatékonyabb egyéni szakmai felkészülés érdekében.

Képzés moduljai:

 • Gyermekellátási alapfeladatok,
 • Gyermekfelügyelői feladatok,
 • Gyermek-felügyeleti dokumentációs feladatok.

A záróvizsgán részt vétel feltétele: a fenti modulokból minden hallgatónak modul záróvizsgát kell tenni.

Az OKJ szakmai vizsgára jelentkezők részére térítésmentes képzési tanácsadás keretén belül tájékoztatjuk a vizsgával kapcsolatos teendőkről (pl. vizsga időpontok, vizsgaszervezők, vizsgadíjak, Europass igénylés, stb.).

A képzés ideje:
Tantermi konzultációs képzés: 6 hónap
Tandíj:  90.000,- Ft.   6 x 15.000,- Ft. + vizsgadíj 

Elhelyezkedési lehetőségek: gyermek és lakásotthonokban.

Tanfolyamunkat a következő városokban indítjuk: 
Budapest, Győr, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szeged, Zalaegerszeg

Jelentkezés a tanfolyamra

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Levelezési cím (irányítószám, település, utca, házszám)

  Képzés helyszín

  Megjegyzés, kérés